Deelnemende Verenigingen

Slagwerkgroep Antonius
Vragender

De Slagwerkgroep uit Vragender is een jonge en enthousiaste groep slagwerkers die altijd het onderste uit de kan willen halen. Onder leiding van docent/instructeur Michiel Butterhoff worden de meeste variërende slagwerkstukken gespeeld. Naast de standaard marsen werkt de groep ook aan het entertainmentgehalte door theatrale stukken te spelen. De groep kent momenteel een grote wisseling, er is een doorstroming geweest van jeugd, want over de slagwerkjeugd heeft Vragender niks te klagen. De Slagwerkgroep heeft momenteel 7 leden, daarnaast is er nog een B en C slagwerkgroep.

Kijk voor meer informatie op www.fanfaredrumband-antonius.nl

 

Slagwerkgroep POP
Beltrum

Op 1 april 2009 is in Beltrum een nieuwe drumformatie opgericht. Een groep fanatieke Beltrumse slagwerkers die eerder middels de slagwerkgroep van muziekvereniging Concordia met elkaar verbonden waren, hebben besloten een nieuwe drumformatie op te richten. Onder de naam Power Of Percussion (POP), hopen zij zich opnieuw te kunnen profileren als een professionele slagwerkgroep. De huidige drummers van POP, worden bijgestaan door enkele steunende leden. Met deze onafhankelijke formatie wil POP, het slagwerk in een nieuw jasje steken. Zo zal het zogenaamde marsgedeelte op een lager pitje gezet worden, waardoor er meer ruimte ontstaat voor luchtiger podiumwerk en drumparades.

Kijk voor meer informatie op www.swgpop.nl.

 

St. Caecillia
Saasveld

Een zeer unieke drumband ! Bestaande uit zowel mannen als veel vrouwen ! De drumband is begonnen in de 4e divisie en staat momenteel haar mannetje erg goed in de Ere Divisie. De groep stond jarenlang onder de bezielende leiding van Norbert Bruins, sinds 2012 staat deze groep onder leiding van Michiel Butterhoff en gaat het in November weer een gooi doen naar de Nederlandse Titel net als in 2010. Ook heeft de groep mee mogen doen aan het Wereldmuziek Concours in Kerkrade. En hier kom je niet zomaar. De groep telt maar liefst 20 slagwerkers.

 

Holtense Muziek Vereniging H.M.V.
Holten 

Als organiserende vereniging mag H.M.V. natuurlijk niet ontbreken op de Slagwerkdag. De drumband bestaat uit 21 leden en is op 24 april 1956 opgericht door Lieuwe Meinsma. De drumband bestond toen uit 6 leden die repeteerden in de gangen van van de oude ULO (vroegere scholengemeenschap).

In de loop van de jaren werd de drumband 5 keer kampioen van Nederland. De laatste keer was dat in 1992 o.l.v. oud instructeur Hugo Masselink. Hoewel de drumband op straat de vertrouwde marsen speelt, is het accent de laatste jaren verschoven naar het percussionwerk. Hierbij wordt met allerlei slaginstrumenten “muziek” gemaakt en uitsluitend op een podium geconcerteerd. Deze werken zijn echter te groot en te ingewikkeld om uit het blote hoofd te spelen. Vandaar dat de tamboers nu ook vanaf bladmuziek spelen.